Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής εκπαιδευτικού προγράμματος

Στις 11 από τις 17 Μαϊου μετατίθεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών με τίτλο: «Πέλλα. Ταξιδεύοντας στο Παρελθόν, σχεδιάζουμε το μέλλον μας». Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας σε συνεργασία με την ΙΖ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και εντάσσεται στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα «ταξιδεύει» μέσα στο χρόνο τους επισκέπτες της Αρχαίας Πέλλας. Άλλοτε παίζοντας τον ρόλο του πολεοδόμου και άλλοτε του αρχιτέκτονα ή του πρωτομάστορα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να μελετήσουν από κοντά τα κύρια δομικά στοιχεία της πόλης (οργανωμένο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, ευρύχωρα οικοδομικά τετράγωνα με πολυτελείς κατοικίες), ανακαλύπτοντας πως το ιστορικό παρελθόν συνεχίζει να διδάσκει και να προσφέρει λύσεις για ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύει την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.

Έναρξη προγράμματος:
α) στις 11:00 για παιδιά και οικογένειες με παιδιά από 8 ως 18 ετών και
β) στις 12:30 για ενήλικες.

Επιθυμητή η τηλεφωνική κράτηση (23820 31160).

Παράλληλα, το εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για ενήλικες και παιδιά με τίτλο: «Ασιάτες επισκέπτες στην αρχαία Πέλλα» θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας στις 17 Μαΐου στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με δωρεάν είσοδο και ώρες έναρξης στις 10:00, 12:30 και 14:00. Επιθυμητή η τηλεφωνική κράτηση (23820 31160).

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Μοιραστείτε το www.pella-museum.gr

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση