Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων η οποία εορτάζεται φέτος με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για αυτά που δεν λέγονται» διοργανώνει την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από 8 ετών και πάνω.

Οι δράσεις απευθύνονται στους μικρούς επισκέπτες του Μουσείου και θα υλοποιηθούν με μικρές ομάδες παιδιών, τα οποία με τη βοήθεια έντυπου εκπαιδευτικού υλικού θα ανακαλύψουν τους χώρους του Μουσείου, θα εστιάσουν σε μεμονωμένα εκθέματα και θα αποκρυπτογραφήσουν τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά. Με την παράλληλη στήριξη των υπεύθυνων του προγράμματος, θα παίξουν παιχνίδια παρατηρητικότητας, ερωταποκρίσεων και γνώσεων και θα ανακαλύψουν άγνωστες πτυχές της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής στην αρχαία πρωτεύουσα, την Πέλλα.Τα μικρότερα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίσουν στο χώρο του Μουσείου. Ώρες:  9.00-13.00Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ580 05, Πέλλα, Τηλ. 23820 31160Πληροφορίες - Υπεύθυνοι προγράμματος: Δέσποινα Ζηλίδου – Ιωάννα ΚεχαγιάΑριθμ. Τηλ/τυπίας: 23820 33092Ηλ. Δ/νση: efapel@culture.gr - pella.museum@gmail.comΔελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εφορείαςδημοσιεύονται στους παρακάτω κόμβους:http://www.pella-museum.gr  https://www.facebook.com/pages/-Archaeological-Museum-of-Pella/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18 ΜΑΪΟΥ 2017.doc

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Μοιραστείτε το www.pella-museum.gr

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση