Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο Μουσείο Πέλλας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, διοργανώθηκε μία πρωτότυπη πολιτιστική-αθλητική γιορτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.

Την περασμένη Τρίτη, 4 Μαρτίου το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας άνοιξε για ακόμα μία φορά τις πύλες του στο μαθητικό κόσμο της περιοχής, φιλοξενώντας μία πρωτότυπη πολιτιστική-αθλητική γιορτή που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου από το Δημοτικό σχολείο Παραλίμνης με την συνεργασία του Δήμου Πέλλας και της ΙΖ΄ ΕΠΚΑ. Η Δ/ντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ιλεάνα Κλοκώνη είχε προσκληθεί και παρουσίασε σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων Παραλίμνης και Πέλλας και του Γυμνασίου Πέλλας το εκπαιδευτικό βιβλίο που συνέγραψε με τίτλο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!». Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες του ταεκβοντό κ. Έλλη Μυστακίδου, της ξιφασκίας κ. Βάσω Βουγιούκα, της ρυθμικής γυμναστικής κ. Ειρήνη Αϊνδιλή και η Παραολυμπιονίκης ξιφασκίας κ. Έφη Βλάμη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Παραλίμνης, κ. Aθανάσιου Σίσκου και την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου από μαθητές-μουσικούς του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Πέλλας, κ. Γρηγόρη Στάμκο, τον αρχαιολόγο του Μουσείου, κ. Χάρη Τσούγγαρη, το σχολικό σύμβουλο Β΄ Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Πέλλας, κ. Χριστόδουλο Φανιόπουλο και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Χρήστο Μπαλάσκα, ο οποίος είχε την ιδέα της διοργάνωσης. Μετά το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη των συνεργαζόμενων φορέων και τέλος η κ. Κλοκώνη και οι Ολυμπιονίκες ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Μουσείου και στον Αρχαιολογικό χώρο.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε μας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Μοιραστείτε το www.pella-museum.gr

Γρήγορη μετάβαση

Φορείς

Χρηματοδότηση